Cum arată orele online la o școală Waldorf?

Va spun sincer ca indiferent de orice, părinții, copiii și profesorii care ies din școală asta online cu mințile întregi sunt SuperEroi. 

Sofia are mare noroc, recunosc. Noroc de profesori asa de faini și de o Învățătoare care deși s-a ferit o viata de online a învățat pentru ei. Profesoara lor de romana încheie fiecare tema către ei cu „va iubesc” iar pe zoom în conferința din „iubiții mei” nu ii scoate. Căldură cu care sunt primiți copiii e de zeci de ori mai importanta decât pereții zugrăviți sau tabla plina de cuvinte. 

Sofia este la o școală Waldorf cu predare în limba germana, am mai scris despre ea, găsiți toate articolele aici. De când a început pandemia ne-am mutat și noi imediat online, întâi pe zoom apoi și pe Google classroom. Ce pot sa zic e ca e fantastic sa predai ca părinte unui copil tabla înmulțirii. Mai greu mi se pare pentru profesori, mai ales pentru cei care au și ei la rândul lor copii mici acasă. Aproape imposibil. 

Dar din toată nebunia asta cel mai greu mi se pare pentru copii, va spun sincer. Foarte putini s-au gândit cu adevărat la ei. Ministerul cu siguranță că nu. În primul rand ei se simt în vacanta și punct. Foarte greu s-au adaptat acestei schimbări. Apoi mulți dintre ei nu aveau acces la telefoane și tablete pana acum. Sofia avea, dar foarte rar și cu program clar. Acum e o destrăbălare continua. Au teme de făcut online, au ore seara și ore dimineața.  Adică cu ochii în ecrane. Mai mult de 3,4 ore bune stau priponiti acolo. 

Dar nu vreau sa insist cu asta acum. Azi vreau doar sa va spun ca exista și profesorii dedicați care merita aplaudați. Care fac puțin mai mult, care cauta soluții ca ordinele doamnei de la minister sa fie aplicat cu grija și cu răbdare. Ca micutii sa prindă drag de școală. Măcar un pic. Și asta pe timpul și nervii lor, pentru ca sunt dedicati meseriei. Cel mai recent exemplu este despre cum ii motivează învățătoarea sa citească. În fiecare zi primesc doua pagini de citit și tradus din germana. La sfârșit, după ce citesc, le este data o cheita. Adică o litera. Litera pe care noi părinții o ascundem unde spune invatatoarea: în frigider, sub perna, etc. Cheita apare doar după ce au citit tot și doar dacă citesc. Sofia asta face dimineața când se trezește, primul lucru. Citește. 😂. Iar învățătoarea le-a spus ca magia asta o primesc doar profesorii când se fac profesori. Ii tine mereu într-o poveste continua ceea ce e fascinant pentru ei. Mai rău e pentru noi părinții când încurcam misiunea🙈. 

În fine, cert e ca e greu pentru toată lumea, dar e super de apreciat când în toată isteria asta învățătorul încearcă sa aducă o mica bucurie și pentru copii. La voi cum e? Tot pe zoom? Tot mult de scris? Cum va organizați? 

Dacă credeți ca v-ar ajuta sa va scriu programul nostru în perioada a asta sa îmi dați de veste. Am reușit oarecum sa ne organizam cât de cât astfel încât sa nu înnebunim complet. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: