Divorțul nu ar trebui să fie niciodată prima opțiune.

În august se fac 9 ani de când sunt împreună cu soțul meu, iar recent am împlinit 7 de la nunta. Nu sunt mulți, dar nici putini. Aproape un deceniu de când dormim și ne trezim în același pat. Îți dai seama ca a trecut destul de mult timp când prietenii sau cunoscuții încep sa ne întrebe care e secretul. Mai ales în ultima perioada pentru ca, lăsând orice gluma la o parte, perioda asta chiar a fost un test de foc pentru multe relații. 

N-avem, dar cred ca e important sa spunem ca relația dintre doi oameni, oricare ar fi ei, nu are absolut niciodată legătură cu ce vedeți online. Și doamne ajuta ca e asa, măcar ceva mai păstrăm privat. Adică oamenii se cearta, se supăra, au păreri diferite, se contrazic, se împacă seara în pat ca să o ia de la capăt a doua zi. Cred ca multe relații se destramă pentru ca oamenii încetează sa mai comunica. Știu, suna ca un clișeu, dar chiar asa e. Am ajuns sa avem un divorț la fiecare 4 căsătorii. 1 din 4. Uriaș. Mi-am dat seama de asta când am vorbit cu Sofia într-o zi despre nu mai știu ce de s-a ajuns sa îmi zică ca știe ca mulți părinți divorțează, are foarte mulți colegi în clasă, dar ca ea știe ca noi nu ne vom despărți niciodată. 

Nu sunt eu cel mai potrivit om sa dau sfaturi pentru ca și noi încă avem de construit la relația noastră și probabil ca o vom face toată viata, dacă vom fi suficient de isteți, dar asta e un sfat pe care pot sa vi-l dau cu inima impacata:

nu vă opriți din a vă cunoaște. 

Nu preuspuneti ca știți ce gândește celalalt. Nu preuspuneti ca știți cum va reacționa cel de lângă voi. Vorbiți mult, ore în șir. Nu exista nu am timp, nu am chef. Trebuie sa ai dacă vrei sa îmbătrânești lângă același om. Dar trebuie sa vreți amândoi, sa va convingeți unul pe altul, sa îl ridicați pe cel de lângă voi când are nevoie și să vă lăsați ridicate când aveți voi nevoia.

Da, exista lucruri și momente peste care nu poți trece, sunt de acord, fiecare își știe limitele, dar divortul ar trebui sa nu fie o varianta pana când nu ați încercat amândoi tot ce se putea. Mai ales atunci când sunt copii la mijloc. Eu am o lista scurta, poate am sa scriu un articol despre asta. 

Exista o grămadă de mame și de tați care își cresc copiii singuri și pentru mine sunt SuperEroi. E greu, foarte greu. E greu în doi, dar singuri. Asa ca de ce sa nu încerci tot ce îti sta în putere? Aud cupluri care își țin banii separat, sau care fac tot felul de contracte sau asigurări în caz ca… Oare nu cumva pleci deja cu gândul ca într-o zi poate o sa va separati? E adevărat ca fiecare face propriile alegeri, dar pentru mine asta e o dovada de încredere, de devotament și o forma de a ne arata ca suntem pe drumul asta împreună. 

Dați-vă șanse unul altuia, iertați și iubiți. Și sa știți ca nimeni nu are dreptul sa va judece alegerile. Nu va lăsați căsniciile ghidate după normele atât de prost făcute în ziua de azi de societate. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: