Am participat la cea mai emoționantă și dureroasa serbare.

Ieri seara am fost invitați de Sofia la serbarea ei online. Eu recunosc ca nu am primit vestea cu mare încântare dar de dragul ei, ce nu facem? 

Am întâlnit acolo pe un ecran mic mulți părinți și copii veseli, o Învățătoare care încerca să îi facă sa se simtă în largul lor și multe emoții în aer. După primele 5 minute am auzit-o pe Sofia cum a spus în șoaptă:

„Totuși, ce fain era sa fim împreună de-adevăratelea.”

Da, ar fi fost. Și totuși sunt norocoasa ca încă am un copil care a cunoscut normalul, ca nu știm ce va urma. Cu ajutorul unui părinte și al învățătoarei au realizat un clip tare fain cu interviuri date de copii, și efectiv am văzut-o pe Sofi cum plângea în hohote în timp ce își vedea colegii rand pe rand. Mi-a povestit cum ei pe vremea asta ar fi fost în curtea scolii, fetele ar fi mâncat ceva bun și băieții ar fi jucat fotbal. Ar mai fi primit și câte o minge în cap dar chiar și asta ar fi fost acceptabil, doar sa fie toți împreună. 

M-a durut sufletul ca asta e lumea în care cresc ei. Când scopul și rostul unui părinte e sa facă sa fie și mai bine și mai mult pentru copilul lui. Dar am impresia ca au tot mai multe lucruri și tot mai puține amintiri. Asta e impresia mea. Sper doar sa fie un pic de tristețe post-serbare și sa exagerez eu puțin. Norocul ei și al nostru este ca au niște super profesori care folosesc niște cuvinte atât de simple, dar atât de importante pentru copii: „sunt mandra de tine”, „te iubesc enorm”, „sunt mandra sa îți fiu invatatoare/profesor”. Și asta tuturor, fiecăruia în parte și tuturor impreuna. Nimeni nu e mai cu moț, nimeni nu e mai bun sau mai puțin bun. Toți sunt iubiți la fel. Iar asta e asa de important acum. 

Și ca să ne treacă supărarea am scos aseară copiii la o înghețată bună, bună, preferata noastră – Cremeria Emilia din Centrul Vechi. E mereu coada, dar merita. Ce supărare nu poate șterge o înghețata bună?!? 

PS: am primit vesti ca se deschid creșele de stat. Va țin la curent când primesc datele oficiale. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: