Se redeschid creșele. Dar să vedeți condiții…

Gata, doamnelor, avem normele de funcționare pentru crese/gradinite/after-school. Cel puțin ce s-a dat în presa pana acum. Creșa daneza se deschide de luni iar regulile le aflam la sfârșitul săptămânii. Si sunt atâta de fericita, nu pentru ca pleacă el de acasă ci pentru ca este ultimul lui an aici și s-a oprit totul prea brusc, merita încă puțin timp alături de educatoarele lui dragi.

Nici nu vreau sa ma gândesc acum prin ce trece personalul din creșă, fac pariu ca regulile astea pe care le-au aruncat public sunt praf în ochi pe lângă teancul de hârtii de completat, ca doar asa e la noi, dacă n-avem dosare cu șină, nu mai avem nimic. Dar doua din normele astea vreau sa le dezbat azi, mi se par făcute asa de un personaj care sta undeva într-un turn, la o masa rotunda cu prietenii și bea.

„Se recomandă reducerea numărului de copii in grupă, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minim 4,5 mp/copil. Distanțarea fizică se va asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare și în sălile de mese prin plasarea paturilor, șezlongurilor, respectiv a măsuțelor) la cel puțin 2m distanță între ele.”

 

 Altfel nu îmi explic cine își poate închipui ca are vreo importanta dacă pui sau nu pui mesele la o distanta de 2m. Cine are măcar un nepot mic știe ca e imposibil asa ceva. Iar părinții care aleg sa ii duca înapoi în colectivitate cred ca sunt la fel de conștienți ca distanțarea e o utopie. 

Sunt grădinițe și de stat și private care au clase de 15 m2. Și acolo ce faci? Reduci numărul copiilor la 3? Pai eu în condițiile astea nici n-aș mai deschide. Apoi vine partea faina cu spălatul jucăriilor zilnic, iarăși o tâmpenie. Când s-ar întâmpla asta? În timpul programului? Cine ar face asta? Seara? Cine rămâne zilnic după program? O idioțenie. Și speli jucăriile zilnic ca să ce? Vin 3 copii de 2 ani care balesc și se șterg cu mânecă, fapt complet normal la 2 ani, soc și groaza, ating 3 lucruri și aia a fost. Poți sa speli jucăriile și de 10 ori. E degeaba. Colectivitatea e colectivitate. Și apoi urmează asta:

„Masca facială va fi utilizată exclusiv la creşă, grădiniţă, after-school de către tot personalul angajat şi trebuie schimbată o dată la 4 ore şi ori de câte ori s-a umezit sau s-a deteriorat.”

Pai sa nu încheiem apoteotic? Cu mascuta? Pe care personalul trebuie sa o poarte non stop, ba sa o și schimbe la 4h. Deci îmi imaginez asa frumos cum vor sta ei în cer dimineața, pe jos, cu distanțare sociala de 2m, uitându-se cum o educatoare cu masca le spune bun venit. Copiii au nevoie sa citească expresiile fetei, mimica, e 80% din comunicarea lor, partea asta non-verbala. Și știți de ce sunt asa revoltata?

Ca e multa ipocrizie la mijloc. În Vama Veche distanțarea sociala nici n-a fost inventata, stau acolo fără măști, fără nimic, cu politia patruland și.. atât. Dar hai sa punem educatorii și copiii sa ducă greul, ca să dam bine la masuri luate pentru ipohondri. Soacra soacrei mele are 96! de ani. E în Italia. A avut COVID-19 și e demult acasă bine, merci. Nu zic ca e etalon, dar hai sa ne trezim puțin din nebunia asta de spălare pe creier și sa gândim cu mintea noastră.

Gata, mi-am spus of-ul. Mulțumesc ca ați avut răbdare pana aici. Sa fim bine toți, sper.

 

Sursa, AICI.

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: