Când tu devi mamă, soțul tău devine tată. Știai?

Citeam zilele trecute un articol despre cum bărbații au schimbări hormonale. Scade nivelul de testosteron pentru ca ei sa se poată apropia mai ușor de bebelus. Creste și nivelul de oxytocina, supranumit și hormonul iubirii, mai ales atunci când tatăl intra în contact direct cu micuțul. 

Cred ca e foarte important sa fim conștiente ca și pentru ei vin schimbări. Știu, noi ducem greul și pare ca nimeni nu are dreptul sa scoată un cuvânt dar nu e chiar asa. Îmi amintesc ca atunci când a venit Noah pe lume, eram acasă de 2 zile și într-o seara eram cu Lucian în bucătărie și ma vaitam și vaicaream. Eram plina de hormoni iar depresia post-partum a fost ca la ea acasă, am mai povestit pe blog. Atunci el a făcut un pas în spate, am văzut cum avea ochii în lacrimi pentru prima data și mi-a spus ca nici el nu mai poate. Ca și el are nevoie de ajutor, de consolare, ca nu mai poate. 

Recunosc ca a fost ca un wake up call momentul ala. Bai, și el e tată! Și el are nevoie de mine cum am eu nevoie de el. Treaba e ca suntem obișnuite sa ii vedem asa mereu puternici și indistructibili, iar ei nu știu și nici n-au fost învățați sa exprime sentimente. Și e plin internetul asta despre schimbările prin care trecem noi mamele, dar foarte puține despre cât de greu le e și lor. 

E important sa jucam corect și cinstit, sa avem putina grija și de ei, cât putem în astfel de momente. Ați văzut ca și știința ne confirma. Dar cel mai bine cred ca e sa facem echipa, sa ne susținem unii pe alții în momentele grele, mai ales dacă aveți lângă voi bărbatul ACELA. Cel pe care l-ați ales tata pentru copii. 

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: