Vacanta în Bulgaria – Nisipurile de Aur- Grifid Marea. 

Cred ca asta a fost pentru noi cea mai așteptată și neașteptată vacanta. Ne doream și tot plănuiam o vacanta în Grecia, am avut chiar și rezervare, dar am anulat atunci când a început pandemia și starea de urgenta.

Acum 2 săptămâni s-a ivit ocazia de a pleca în Bulgaria și în 4 zile bagajele erau făcute, mașina la revizie, asigurări, pașapoarte, declarații și tot ce mai trebuia. V-am povestit deja aici de ce aveți nevoie pentru a merge în Bulgaria. 

 

De ce am ales sa merge aici? 

Am ales Nisipurile de Aur pentru ca era destinația cea mai faina și mai aproape de casa. Am făcut în jur de 4h de acasă pana în fata hotelului. Și ne-am gândit ca în caz de orice, suntem aproape, ne putem întoarce rapid. Și a mai fost și considerentul financiar, raportul calitate-preț a fost brici. 

Cum este hotelul Grifid Marea

Hotelul face parte din lanțurile Grifid, renumite de altfel. Noi am rezervat o camera pentru 2 adulți și doi copii, iar mare mi-a fost mirarea când am ajuns și am văzut ca de fapt aveam un apartament. Ce am cerut în mod expres a fost camera cu vedere la mare, cam asta cerem peste tot, este nebunia soțului meu și o înțeleg. E într-un fel sa te trezești dimineața cu valurile sub nas. 

Serviciile

În afara de o singura întâmplare izolata cu una din angajatele de la bucătărie care ne-a vorbit nepoliticos, n-am ce sa le reproșez. Și chiar și asa, am semnalat managerei situația și au luat masuri imediat, pe toata durata șederii noastre n-am mai văzut-o pe fata aceea. Personalul era extrem de atent, orice problema avea rezolvare, erau foarte mulți tineri și recunosc ca munceau de dimineața până seara neobositi. Fiecare piscina și plaja privata aveau salvamari care erau prezenti și atenți, nu plictisiți într-un colt, asa cum am mai văzut. 

Ultra all inclusive a fost chiar asa, aveam mâncare și bautură de dimineața până seara. Recunosc ca după 4 zile ne-am saturat de mâncarea de acolo care deși diversa, cumva era tot aceiași prin rotație. Plus ca noi nu mâncăm porc, asa ca variantele pentru noi erau reduse la jumătate. Dar am văzut ca aveau și variante pentru vegani, pentru cei cu intoleranta la gluten, ceea ce mi-a plăcut. 

Seara, la fel ca în Turcia și în locuri similare, erau spectacole pentru copii, apoi pentru adulți. Nu e nimic wow sau vai, dar am stat în câteva seri pentru ca era relaxant pentru noi. Copiii urmăreau fascinați sau se jucau cu alți copii iar noi puteam sa trancanim în liniște sau sa dansam. 

Cum este hotelul în context COVID-19. 

Well, aici depinde pe cine întrebi. Ce tine de hotel, au făcut tot ce se putea, de altfel hotelul Grifid Marea este și unul recomandat în perioada asta. Exista dezinfectant absolut peste tot, la fiecare doi pasi, doar sa îl folosești. Personalul de la curățenie ștergeau de mai multe ori pe zi, chiar și balustrade, sticla de la scări și lifturile. Culmea a fost când am prin o menajera între etaje, cu o periuță ca cea de dinți, așteptând sa se elibereze liftul pentru a curăța canturile mici. Toți erau cu măști și manusi, non stop, folosite corespunzător, piscina era extra dezinfectat seara, motiv pentru care se și închidea accesul în jur de 19, sezloangele la fel, scaunele care erau așezată pentru spectacol erau stropite cu dezinfectant în fiecare seara, înainte sa înceapă, lingurile și furculitele erau așezate pe masa într-o folie de plastic vidata. La masa te serveau ei, tocmai pentru a evita ca noi sa atingem mâncarea. Dar, pentru ca mereu exista și un dar. Se simte ca ești la mare și toată lumea uita de situația globala. Turiștii nu erau obligați sa poarte măști, doar dacă voiau, n-am văzut pe nimeni pe faleze sau în magazine în afara de personalul din hoteluri și vânzători. Aici fiecare alege cum considera, e un risc asumat și mai mult nu mai comentez pe subiect. 

 

 Cum este plaja? 

Asa și asa. Dacă e ceva ce nu m-a dat pe spate e nisipul și marea. La nisipurile de Aur ma asteptam sa vad un nisip fain și o mare cu intrarea mai lina. Pentru Sofia a fost ok, ea e înaltă și a putut sa intre cu noi la mal și sa ne jucam liniștiți, dar pe Noah nu l-am convins sa intre deloc. În primul rand el când a ajuns pe plaja a zis „Tati, ce mareee e mareaaa”. Și de acolo s-a rupt filmul, el a vrut la piscina sau s-a jucat în nisip, n-a fost chip sa îl convingem sa intre în apa mai mult de glezna. 

Cum e stațiunea? 

Cum era la Mamaia înainte. Cam asa o vad. Cat tine lanțul de hoteluri Grifid exista o faleza lungaaa și faina, unde se plimba seara turiștii, și care se termina cu o bariera. Dincolo de ea n-am trecut ca n-aveam de ce. Un trenuleț care te plimba de colo colo și tot felul de magazinase cu prostiute. 

 

Cum am fost noi? 

Fericiți. Atâta de fericiti ca mi-e și greu sa pun în cuvinte. Copiii au fost calmi, noi la fel, o liniște și o fericire incredibile. Pe mine cel puțin dacă ma duci la mare orice rău îmi trece. Orice grija, orice problema, orice se duce cu apa parca. Și oficial am fost declarata de ei responsabila cu vacantele de acum înainte pentru ca le-a plăcut mult. Și aici, și acum doi ani în Greci, și la Balcik, și la noi la mare. Despre ultimele doua revin cu articole separate. Cert e ca au declarat ca aleg fain și fix pe nevoia noastră din fiecare an. 

Ah, las aici scris ca anul viitor trebuie sa vad ori oceanul, ori sudul Italiei. Astea sunt pe wish list. Oceanul pentru ca ma cheamă, l-am auzit. Iar sudul Italiei pentru ca îmi doresc sa iubesc  tara asta asa cum o aud din poveștile soțului meu, iar pana acum nordul îmi place, dar nu e fix pe inima mea. Poate Italia ar trebui sa o vedem fără copii? E și asa o idee. 

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: