Duceți copiii în septembrie la școală sau nu?

 

Îmi bubuie capul de câteva zile, vă spun sincer ca noi habar n-avem cum vom face. Încă n-am luat o decizie și asta ma macină. Cum Dumnezeu sa joci alba-neagra cu sănătatea? Am o mie și o suta de întrebări la care nimeni n-are răspuns. Probabil ca știți ca în seara asta a avut loc marea întâlnire în minister și pana acum am aflat asa:

-scoala incepe fizic

-copiii vor purta mastia

-orele vor fi mai scurte

-vor avea separatoare la bănci, ca la supermarket

Ce pot eu sa bag mana în foc e ca mai mult de o luna nu rămân deschise școlile. Ministerul nu a dat varianta de scoala online dar mulți profesori sunt deschiși spre a continua orele asa. Acum întrebarile mele sunt:

Copii la un loc care sa păstreze distanta și masurile de igiena și protecție 100% e o utopie. În zonele urbane mai e cum e, dar în zona rurala va fi foarte dificil. Unele scoli n-au nici apa curenta. E sigur pentru ei sa se întoarcă? 

Ce presupune scoala online și cât asimilează ei defapt? Sofia s-a descurcat foarte bine în starea de urgenta, ne-a fost greu, dar ne-am adaptat. Dar ea este micuța și ma are pe mine la dispoziția ei, cei mari cum fac? 

Ce fac părinții care oricum se întorc fizic la munca? Sau s-au întors deja? Dacă cineva va fi infectat din colegii de munca, șanse tot mai mari, întreaga familie intra în carantină, inclusiv copilul. Inclusiv întreaga clasa. Apoi profesori, apoi scoala închis. Atunci de ce deschidem?

Cat de mare e defapt nevoia lor de socializare acum? E mai importanta decât riscul? Copiii fac forme ușoare sau sunt asimptomatici, dar ei intra în contact cu o grămadă de adulți. 

O mulțime de întrebări al caror raspuns în mintea mea este: în curând ne vor închide iar în case. Ceea ce pentru mine acum este cel mai groaznic scenariu. Pentru ca veniturile noastre sunt 0 sau spre 0 în stare de urgenta, cât timp supraviețuim din economii? Deci ma ia panica în timp ce scriu. Practic, la noi acasă lucrurile stau asa:

Eu pot sa stau cu copiii acasă încă o perioada de timp, Lucian se expune foarte puțin, deci în bula noastră suntem safe. Dar la un moment dat trebuie sa o spargem. Nu putem sta asa la infinit. Nu știu ce vom face, dar tare curioasa sunt sa știu voi cum gândiți? Ii trimiteți la scoala, la grădiniță? Ce opțiuni aveți? After-school, bunici? E riscant pentru bunici sa stea cu ei acasă? E riscant pentru copii la after? 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 thought on “Duceți copiii în septembrie la școală sau nu?

 1. Pe mine ma sperie foarte tare chestia asta. Baistul meu incepe clasa a 4a, iar fata grupa mica la gradinita. Sotul meu este operat la plamani si nu stiu in ce masura ar fi afectat in cazul in care ar lua virusul. Pe aceeasi scara cu noi, la diferenta de 2 etaje, stau socrii mei. Acum 3 luni socrul meu a descoperit un cancer la plamani. Este si diabetic. Soacra mea are probleme cu tensiunea si un preinfarct dus pe picioare. Diferenta de 2 etaje si toata perioada de stare de urgenta nu ne-am vazut. Am vorbit la telefon. Parintii mei stau in Voluntari. Mama: diabet, tensiune,cardiaca. Tata : cancer de prostata, probleme destul de grave in ultimele 4 luni cu stomacul, 3 intetnari in spital doar anul asta. De la inceputul anului si pana acum i-am vazut de 3 ori. Fara pupat si imbratisari.
  Si ce facem? Ii trimitem la scoala si gradinita? Cu baiatul am vorbit chiar ieri. I-am spus ca nu va avea pachet la el, mananca dimineata si cand vine de la scoala, in fiecare o sticluta noua de apa ( pe care o arunca la final de ore), nu imprumuta pix, stilou, rigla… Ma depaseste. Spunem ca au nevoie de socializare, dar ii trimitem la scoala doar ca sa aiba parte de si mai multe restrictii. Socializare? Asta e o gluma proasta. Cobai. Asta sunt copiii nostri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: