Ce faci când un adult îți agresează copilul? Povestea noastră.

Sambata am fost împreună cu copiii într-un parc din București, parc ce se afla în apropierea unui bloc. Copiii se jucau, vorbeau, alergau, cam ce fac copiii. Erau gălăgioși, fix asa cum sunt copiii. Nimeni nu urla, nu se auzeau țipete sau certuri. La un moment dat am auzit o voce de bărbat care ii înjura de la geam. Ei s-au speriat și au redus volumul. 

 

Ei, de aici a început circul. În următoarele 10 minute, cât vorbeam cu prietena mea care locuiește în apropiere și îmi explica ca exista acest om care e deranjat de simpla lor prezenta într-un loc de joaca! am văzut cum vine pe alee un bărbat cu telefonul pornit, care filma, copiii au reacționat primii și au țipăt „vineeee”. În următoarea secunda am văzut cum Sofia, speriata, a luat-o la fuga unde a văzut cu ochii…adica în direcția exact opusa mie.

 

Am strigat-o și am alergat după ea, micuța s-a întors și îmi tremura în brate, plângând. Atunci am avut un moment de flash și mi-am dat seama ca experienta asta trebuie sa se transforme într-o lecție. Pentru ca lumea e rea, iar copiii noștri nu trăiesc într-o bula pentru restul vieții. Asa ca i-am spus omului pe cel mai serios ton posibil sa oprească filmarea pentru ca este ilegal sa aibă imagini cu noi și în secunda doi am sunat la politie iar apoi la Lucian. În ordinea asta. 

 

Știu, încrederea în politie e aproape 0, asta pentru ca de multe ori am fost învățați sa ne facem dreptate singuri sau sa înghițim orice pentru ca asta e viata. Nu e asa. Suntem mult mai mulți cei care vrem sa fie bine și frumos. Politia a venit în mai puțin de 10 minute, în același timp cu Lucian. Și ce credeți? Omul violent, care în tot acest timp a continuat sa jignească atât adulți cât și copii, s-a transformat brusc din agresor în victima. 

El, cel care nu poate avea liniște din cauza copiilor, cel care a fost „atacat” de 3 femei care eram acolo. Evident ca situația s-a calmat rapid iar cel mai important e ca Sofia a văzut cum trebuie sa reacționeze. 

 

Nu fugim. 

Nu ne facem dreptate singuri. 

Cautam un adult si sunam la politie. 

 

Agresorii au foarte puțin curaj de fapt, ei sunt puternici doar atâta timp cât văd victime. Atunci când vad ca nu ne sperie, ca reacționam rapid și nu toleram astfel de comportamente, bat în retragere imediat. N-am vrut neapărat sa fac din asta o poveste pentru blog, dar în contextul actual, cu fetita din Gorj agresata și lovita de copii de vârstă ei, cred ca ar trebui ca TOȚI sa încetam sa mai toleram și sa mai acceptam agresori în jurul nostru, fie ca sunt mari sau mici.

#zerotoleranta

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: