Începe grădinița. Cum și în ce condiții. 

 

Astăzi am luat parte la ședința pe zoom cu doamna director de la grădiniță unde Noah va începe de luni. Avem emoții cât casa, deși Noah teoretic e oarecum obișnuit cu tot ce înseamnă colectivitate. Dar aici totul va fi Noah iar eu cred foarte tare în conexiunea copilului cu educatorului, conexiune ce se face în primele minute aproape. E ori alba, ori neagra. Eu am super mare încredere în Educatoare, am cunoscut-o și pare calda și empatica. Acum, ce sunteți toți curioși probabil este cum și în ce condiții se va desfășura nebunia în contextul actual. 

Ce am înțeles din start este ca fiecare unitate de învățământ stabilește oarecum niște reguli deci probabil ca și pe dvs v-au anunțat sau urmează sa va anunțe. Cel mai tare mi-a plăcut faptul ca madam Ministru cere aviz epidemiologic la intrare în colectivitate, vesnica fițuica, iar medicii de familie, mulți dintre ei, refuza sa își asume responsabilitatea mai ales ca cei mici sunt de cele mai multe ori asimptomatici. În fine, mai e pana luni, se modifica și constituția într-o noapte la nevoie😂. 

Ce am apreciat fooooarte mult este ca atât educatoarea cât și doamna director știu și cunosc importanta unui mediu emoțional sigur, iar mai apoi pedagogic. Nu știu în câte grădinițe de stat ați fost întrebați dacă copilul poate fi luat în brate și alintat, liniștit, dar sper ca în multe. 

În ce privește toata nebunia legata de covid, cred ca fiecare părinte își asuma ca exista un risc. Sa alegeți grădiniță și mai ales oamenii cu grija, iar apoi trebuie sa ne continuam cumva viata și cu virusul acesta. Eu am super mari emoții, v-am mai zis, nu? Iar dacă încă nu ați găsit o grădiniță potrivita, sa nu va mulțumiți cu puțin. Eu sunt om trecut prin experiente neplăcute în grădiniță asa ca va recomand din suflet ca în loc de pereți colorați sa căutați oameni colorați la suflet. Sa căutați cadre didactice calde și empatice, latura asta emoțională dacă este asigurata într-un colectiv, restul vine de la sine. 

Voi v-ați pregătit de gradi? Scriu cât de curând un articol despre cum vad eu acomodarea la grădiniță care sper sa va ajute pentru ziua de luni. Imbratisari. 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: