#TU ȘTII?

Bună, numele meu este Amina și sunt în primul rând mama Sofiei și a lui Noah. Din 2015 am început să scriu jurnalul copilăriei lor.
Când am publicat primele rânduri pe blogul ce atunci se numea Mamă de Prințesă, am fost convinsă că niciodată nu le voi spune public nici măcar numele. Patru ani mai târziu m-am trezit prinsă în vâltoarea onlineului, cu multe imagini și videouri publicate cu ei. A fost nevoie de un singur comentariu primit pe Facebook, la o poză în care apărea și Sofia, pentru a conștientiza că deși avem impresia că putem controla informația, ea circulă liberă și deseori în mod periculos.

Așa a luat naștere prima micro-campania de conștientizare a abuzului în mediul online-“Tu știi cine îți privește copilul?”. Ce ar fi dacă în loc să lăsăm informația să ne controleze pe noi, să întoarcem moneda și să o controlăm noi pe ea. Vor fi 4 articole informative, cu date reale și informații actualizate despre riscurile care apar odată cu expnerea copiilor în mediul online.

Ce spun statisticile despre abuzul copiilor în mediul online?
-De ce există nevoia părinților pentru a publică imagini online cu copiii?
-Cum putem să ne protejăm copiii de pericolele online-ului?
-Interviu cu un specialist. Ce se ascunde în spatele comportamentului unui abuzator?

LIVE la Itsy Bitsy FM în emisiunea „Sună bine” cu Ruxandra Rusan am povestit pe larg despre campanie 

-Am povestit si in cadrul emisiunii „Prietenii de la 11” impreuna cu Anca Hasegan, psihoterapeut.

Articolele vor fi urmate de interviuri cu părinți din online care ne vor povesti experiența lor și motivul pentru care au ales să nu își expună copiii.

Alexandra Lopotaru – Expunerea copiilor în online. Ce părere vor avea ei când vor creşte?

Florina Turuga – De ce nu îmi expun copiii pe blog?

Aici puteti citi articolul de la care a pornit toata nebunia:

TU ȘTII CINE ÎȚI PRIVEȘTE COPILUL?

Scopul Campaniei

Nu îmi doresc să șterg toate imaginile cu copii de pe internet, dar îmi doresc ca atunci când doriți să publicați o imagine cu cei mici să vă gândiți de două ori înainte. Cine ar putea vedea imaginea? Este o imagine cu care copilul meu se va simți confortabil peste 10 ani? Dar peste 20? Cum îmi pot proteja copilul? Ce este cu adevărat periculos și ce nu? La toate aceste întrebări și multe altele îmi doresc să rasapund pe parcursul campaniei. Generația copiilor care apar pe rețelele de socializare încă nu a ajuns la vârstă la care să ne poată arată cu degetul. Ce ar fi dacă am avea grijă încă de pe acum și am alege să nu mai decidem în locul lor?

 

Cum poți ajută?

O astfel de campanie poate ajunge la cât mai mulți părinți cu ajutorul tău. Orice share al articolelor din campanie și vestea împrăștiată cât mai departe.
Dacă și tu crezi că abuzul copiilor în mediul online este un pericol real te aștept să îmi trimiți un mail la tomescuamina@yahoo.com și să povestim împreună, să găsim soluții cât mai multe și să povestim și altor părinți experiență ta.

 

Pentru că îmi doresc să fie o campanie de constienizare cât mai puternică, am ales să pornesc pe acest drum fără sprijinul niciunei asociații, fără sponsorizări sau promovări de produse.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980